Giftritt och ekologiskt för barn    Fraktfritt över 750:-

Om oss

Calle Kanin

2014 blev vi morföräldrar till två underbara tvillingar och det blev starten för vårt engagemang. Vi vill ge dessa barn bästa möjliga förutsättningar till att växa upp friska och senare ha möjligheten att exempelvis själva bli föräldrar – och då måste vi göra något åt deras närmiljö. Ett sätt att bidra till kommande generationers välmående som passade oss var att helt enkelt öppna Calle Kanin – en butik som säljer giftfria och ekologiska leksaker och barnkläder.

Giftfria och ekologiska leksaker

I plast finns gifter såsom ftalater och bisfenoler som gör den mjuk och trevlig att hålla i och leka med, men den är i många fall giftig. I Sverige får inte de farligaste ftalaterna överstiga 0,1 % i leksaker och det finns några sorters ftalater som inte får förkomma alls i leksaker som små barn kan stoppa i munnen. Detta är på grund av att ftalater kan vara hormonstörande och påverka bland annat fortplantningsförmågan. Små barn utforskar ofta nya saker med att stoppa dem i munnen och de är dessutom mer mottagliga för miljögifter än vuxna på grund av att deras kroppar är mindre och deras hud är tunnare. Därför är det klart olämpligt att just leksaker innehåller plast. Vi satsar istället på att sälja giftfria och ekologiska leksaker, i exempelvis trä, naturgummi eller ekologiska tyger. De är vackra, roliga, sköna att hålla i och hållbara i flera generationer. Om de är målade eller färgade så är det självklart i giftfria färger.

Ekologiska barnkläder

Vi har också noggrant kontrollerat de leverantörer vi köper barnkläder av och de handlar alla antingen med återvunnen bomull eller med 100% GOTS, där känsla och försiktighet mot naturen finns med i alla led; från odlare, producent av tyg, designer och leverantör. GOTS står för Global Organic Textile Standard och är en internationell märkning för kläder och textil som omfattar både sociala och miljömässiga krav. GOTS syftar till att underlätta för konsumenten att välja textilprodukter där ett helhetsperspektiv tagits med hänsyn till både miljö och socialt ansvar i hela kedjan. Kedjan innefattar flera steg; odling, plockning, beredning och tillverkning av själva plagget.

Hoppas att du också vill bidra till en renare miljö för våra kommande generationer. Börja med att köpa färre produkter men med bättre kvalitet, som håller i flera generationer. Och givetvis – välj giftfritt och ekologiskt.

 

Gun och Göran Sundkvist

Uppdaterar…
  • Du har inga produkter i varukorgen.